torsdag 17 mars 2011

Milo Lilja

Hejsan!

Jag heter Milo Lilja, är 39 år, och jag har fått äran att gästdesigna lite här hos Susanne och Anna på Country Scrap. Jag bor i Trollhättan och ni hittar mig på min och frugans blogg: http://fruarnalilja.se.


Mitt intresse för stämplar väcktes 1995. På den tiden hade Panduro ungefär tre stämplar, så jag handlade hundratals stämplar utomlands. Mina barn var små då, och tiden räckte inte till, så efter ett tag lade jag mina stämplar på hyllan.

Det tog 9 år innan jag 2006 skulle damma av mina stämplar och intresset åter väcktes till liv. Jag scrappar kort i olika former och vikningar, samt altrar småsaker ibland. Jag har gjort några få fotolayouter, men det är inte riktigt min grej.

Pysselvrån med saker man "behöver" växte snabbt och tar nu upp ett rum. Mitt bästa köp är så simpelt som pincett och skärmaskin! Hur klarar man sig utan?! Sen är "Big shot" med alla alfabet och dies en kul pryl!

Typiskt mina kort är chalkade, trasiga kanter, glaze/crackle-detaljer och 3D-kuddar. Jag har gärna blommor, spets och mycket smådetaljer på mina alster. Jag älskar allt som har med vintage och shabby chic att göra, men även det mörka gothiska. Jag trivs bäst med att skapa i dova nyanser. Skrikiga färger tilltalar mig inte överhuvudtaget. Jag klipper ut i princip alla motiv, och målar enbart med Tim Holtz distresser.

Min inspiration hittar jag överallt, och jag har ständigt nya tankar om hur jag ska utforma nästa alster. Jag har nästan för mycket ideér för att hinna med allt! Jag kollar runt på nätet, och snappar upp lite här och lite där. Jag tror jag har hittat min egen stil och gillar givetvis att titta på saker som påminner om mitt eget. Jag letar alltid efter rolig inspiration, det kan räcka med att se något på stan, så ploppar det upp nåt nytt i skallen. Scrap-skadad? Hmm... liiiiite då... ;)

Hoppas att Ni ska hitta något som ger Er inspiration av det jag skapar.

Den här stöveln är skapad med de superläckra nya
pappren från Bo Bunny och stämplar
(urverk med uggla & text) från Vilda Stamps.


I urverken har jag embossat med guldembossing för
lite effekt. Annat jag använt är glitterlim, glaze
och krackeleringsglaze.
Många kramar Milo,
som kommer dyka upp här inne på torsdagar.

7 kommentarer:

Kottens corner sa...

Otroligt läckert!

Cina99 sa...

Ja, det här är så snyggt att superlativen inte räcker till :)

Ida sa...

wow va läckert!!! Fräckt med stövelformen!

Jennika sa...

Oh ja.....i Dina alster hittar man MASSOR med ögongodis, och inspirationen kommer nästan flygande!

TACK för att Du delar med Dej, Milo!

Och Susanne: WOW, vilken läcker bakgrund här på bloggen nu! Me like!

Kramar!
J

Milo Lilja sa...

Tusen tack för era söta rader!!! =) =) Vad glad jag blir!
Massa kramar Milo

annkan sa...

Wow- fantastiskt fint!!

Mia sa...

Jättefint kort verkligen! Alltid så välarbetat med. Kram kram