fredag 1 april 2011

Äntligen vårvärme!

Hejsan!

Jag heter Rosemarie Thorsell och har fått den stora äran att vara gäst-DT för Countryscrap nu i april. Till vardags studerar jag sedan ett par år och det innebär en hel del läsande och skrivande. Då är det så otroligt avkopplande att kunna stänga av alla dessa tentor och uppsatser för en stund och istället kunna göra något kreativt med händerna. Scrapbooking är min lilla fristad, där färg och blommor sprider glädje.
Om du vill kika på lite mer av det jag gör så är du välkommen att besöka min blogg:
http://rosenspysselvra.blogspot.com/

Nu när vårvärmen börjar komma och man bara längtar efter den första grönskan så har jag gjort två matchande alster med vår som tema. Det är en form av trappstegskort och en altrad tändsticksask:


Papprena som jag har använt till både kortet och asken är vit cardstock och mönsterpapper från Primas serie Botanical Collection. Primas "Candle Light" går i beige och grönta toner, medan "My Darling" har en vackert gröskande grön färg, perfekt för ett våraktigt alster.
Till både kortet och asken har jag också använt stickers från Crafty Secrets. Just dessa är i vintagestil och har en blandning av påsk- och vårtema. Här kommer en bild där du kan se den fina dikt som finns med:


Alla kanter på både kortet och asken har blivit rivna och sedan embossade med guld för att passa nyckeln. Nyckeln är av chipboard och därför enkel att måla eller embossa med den färg man själv vill ha. Dessa fina och praktiska nycklar hittar du här i butiken. Jag har också höjt upp motiven med 3D-foam för att framhäva dessa.


Till dekoration har jag använt olika cremefärgade rosor. En har små pistiller och den andra sorten ser mer ut som halvutslagna knoppar, otroligt fina båda två. På asken finns dessutom en vacker ros med tyll som verkligen utstrålar romantik. Sist men inte minst så har jag använt sirlig organsaband med vita prickar.
Asken tänkte jag skulle bli perfekt att fylla med fröpåsar eller egna frön från förra årets trädgårdsväxter. Kanske ett alternativ att ge till den som inte kan eller vill äta godis till påsk.

Vänliga hälsningar
Rosemarie