torsdag 14 juli 2011

Några ord till Dig som scrappar...

(...men lite inspiration förhoppningsvis ;)

Här kommer lite ny inspiration från lilla mig :) Denna gången med en layout, som blev ovanligt "enkel", eller ska vi säga stilren för att vara mig? Kanske berodde det på att jag fick följa en skiss, det var nämligen en utmaning på Orustscrappen, som för övrigt var jättekul!! Vilken toppendag, att umgås med så många härliga tjejer, som alla delar denna passion för att scrappa, skapa, måla, fotografera, ja att göra alster av olika slag helt enkelt.

Jag vill bara påminna Dig som läser detta, att var stolt för det Du gör! Oavsett hur duktig Du anser Dig vara, kom ihåg att Du gör så mycket mer än bara "klipper och klistrar". För ibland är det så, att vi gärna nedvärderar det vi gör? Är det för att vi är i överkant ödmjuka? Inte tror att vi är duktiga? Är det kanske särskilt kvinnligt? ( För de flesta, om än inte alla, är ju kvinnor..) För kanske är det så att om vi hade stått i ett garage eller i en dyr inhyrd lokal, hade våra alster värderats högre.
Men det Du gör vid ditt scrapbord är väldigt värdefullt! Om Du gör laouter eller minialbum så bevarar Du minnen, för Dig själv, Din familj eller Din omgivning. Du dokumenterar Din samtid. Du gör ett hantverk, som sagt, oavsett om Du själv tycker att Du har kommit långt, eller är nybörjare. Vilken stil Du än har. Om Du gör kort eller presentpåsar/askar osv så är det för att glädja någon annan, med något Du gjort med dina egna händer och Din egen talang och inte minst tid. (För gudarna ska veta att det tar tid! )

För det handlar till sist inte om hur "perfekt" något blir, utan att det är Ditt. Det kan ibland kännas förvirrande (om än alldeles alldeles underbart) när man går in i en scrapbutik, och ser vilken uppsjö av grejer o tillbehör o verktyg o pillidutter o sprayer o gud vet vad att pyssla med... Vart ska man börja?? Ja börja med att utgå ifrån Dig själv såklart!! Inte efter vad någon annan gjort, för det kommer aldrig bli exakt detsamma ändå, även om det är toppen att bli inspirerad och lära sig eller "härma" någon annan. Men glöm inte vad just Du vill säga, vad Du tycker om, vad som tilltalar Dig och berättar Din historia bäst. Och tveka aldrig att låta oss som finns här som inspiratörer och butiksägare att veta vad Du vill ha! Be om råd hur Du ska "få till det" eller säg till om Du saknar en viss produkt!! Annars kan vi ju aldrig leverera det Ni vill ha, eller hur?
Det var väl egentligen det jag ville ha sagt, här från min lilla hörna, under papper och lim, OCH just för stunden en stor glassburk med ALLT som rymdes i min "dekorations-låda". Alla brads, pärlor, små pillidutter, knappar och sånt där som liksom är en millimeter och uppåt. För som den klantmaja som jag är, lyckades jag knuffa till och välta ut den över golvet.... Ni vet just den där lådan som ABSOLUT INTE får välta... så jag har något att roa mig med när andan faller på! *Suck*

Ja nu till den där layouten jag hade gjort ja! Med enkel vit cardstock, mönsterpapper från Websters pages, hemmagjorda blommor ( den ljusblå och den bruna), som det för övrigt kommer en kurs på, lite extra pärlor och blommor och blad och en metallfjäril, så var sidan ganska "ren" denna gång. Några streck med distressfärg ditmålade med pensel fick räcka för kladdmaja som annars gärna vill måla o rita på allt. Det var riktigt nyttigt att få hålla sig till en skiss! *skratt*


Den ljusblå och bruna blomman här nedanför har jag alltså gjort och kurs på hur man gör likande men i många fler varianter och modeller, kommer snart. Varning, det är jätteroligt och beroendeframkallande!!


Tack för titten för denna gång, och glöm nu inte: Det Du gör är värdefullt! Kram/ Sandy

3 kommentarer:

Vaktmästarn sa...

Vrålsnygg LO!!! Älskar den! Och tack för orden. Ibland tvivlar man på sig själv i skapandet...

Kram, Outi
PS. Dina egna rosor är otroligt vackra! Skulle gärna gå kursen, men bor liksom på "fel" sida av Vättern :(

Cina99 sa...

Ja, tack för både uppmuntrande ord och vacker layout! Man *ska* faktiskt klappa sig själv på axeln nån gång emellanåt :-)

Anonym sa...

lovely layout!