fredag 8 juli 2011

Scrappa en bok, gör ett tittskåp!

Hur ont det än gör i själen att sätta kniven i en bok, så försöker jag intala mig att det är bättre att en bok kommer till användning, än att den bara samlar damm. Men ni kan tro att det kändes tufft först!

Detta kommer också bli en kommande kurs då vi tillsammans gör ett litet tittskåp/ extra djup ram där man antingen kan sätta ett fotografi, eller också utnyttja det faktum att man kan scrapa om en speciell minnes-sak, till exempel barnens första skor, en present, torkade rosor, en porslinsfigur, något man helt enkelt har kärt men som inte får plats på en layout eftersom den är för stor/djup! Och sen det faktum att man kan vräka på dekorationer är ju skäl nog att vilja skrappa på djupet.

Själv visste jag direkt vilka papper jag skulle anvönda när jag hittade de två älvorna i lera/porslin. De var ju som klippta och skurna ur "Once upon a springtime-serien"från Graphic 45!

Efter att ha skurit ut bladen, och strukit deopage- lim längs kanterna så att boken inte längre går att öppna, klädde jag insidan med olika papper från serien.

Jag skar ut olika delar av pappret och höjde upp dem på 3-d-kuddar, och efter att ha satt fast figurerna såg jag till att de fick en riktigt fin bädd av blommor och blad att sitta i. Lite droppar av glace och akryl (glasprickar) Innan jag limmade fast blommor, blad och papper är det klart att jag gav dem den sedvanliga behandlingen med distressdynor. (Här använde jag främst Forest moss (mörkgrön) Peeled paint( ljusgrön) , Victorian velvet (ljusrosa), och Vintage photo (brun).
För att göra de sirliga "snurrorna" i grönt snurrar jag stjälken från blomman runt t.ex ett penselskaft, tack för tipset Susanne!Tack för titten, skriv gärna här ifall du är intresserad av denna kursen, datum kommer snart!! kram i sommarvärmen /Sandy

12 kommentarer:

Cina99 sa...

Ooooh, så vackert!

Ёлка sa...

WOW! Очень красиво!!!

Pips sa...

Årh hvor er den fin. Det er alt for længe siden jeg har kigget her hos dig - så det vil jeg gøre nu. God weekend.

Stephi sa...

ojoj va fin den blev! Stort tack för inspirationen..nu gick jag i gång *haha*

Anna Pittepot sa...

Såååå fin den blev ! Blev helt kär nu Sandy!!!


/ Anna pittepot

Anneli sa...

WOW WOW WOW vilket tittskåp så läckert och vilket jobb du har lagt ner . Dö snyggt!!

Kram Anneli

Kluringen sa...

Helt underbart ljuvlig i sina rosa toner! DEN skulle man lätt kunna njuta av på en vägg i t.ex ett sovrum!

Nu blev man som sagt riktigt sugen på att testa!

Kram!

Vaktmästarn sa...

Underbart! Bra användningsområde för alla gamla böcker som inte längre blir lästa. Så vackert det blev!

Kram, Outi

snojbi sa...

Wow hur underbar som helst

annkan sa...

Åhhh, så fin!!!!

mia.t sa...

En otroligt vacker skapelse! Det blev så fint djup och älvorna passar verkligen perfekt till pappren.
//Mia

Annika sa...

Helt otroligt vackert! Ja jag är intresserad av kursen bara det är på webben!